Search for:

AKUPAINALLUSakupainallus

Akupainallus on perinteisiin itämaisiin terapioihin perustava hoitomenetelmä, jonka tarkoituksena on lievittää kipua tai olotilaa sekä estää sairastuminen.

Manipuloinnin tarkoituksena on parantaa energian virtausta ja lisätä hyvää oloa. Tämä vapauttaa endorfiinit tuotantoon. Endorfiinit ovat kehon itsensä tuottamia ”kipulääkkeitä”, joita syntyy aivolisäkkeessä. Näiden eritystä kontrolloi hermosto.  Akupainallus tekniikoita on monia erilaisia.

Akupainelunhoidon yleisperiaatteet

Helposti tunnistettavien akupisteiden painaminen on oivallinen tapa antaa ensiapua tai hoitaa omin vaivojaan, joihin ei tarvita lääkärin apua.

Kohdista käsittely aina paikallisiin kipupisteisiin, joita itämaiset kutsuvat AH Shi pisteiksi. Pisteet löytyvät painelemalla voimakkaasti kipeää aluetta. Ah Shi –pisteet ovat erityisen aristavia. On tärkeää painaa niin lujasti, että käsittely alkuun tuntuu hiukan epämiellyttävältä. Tällä tavoin hoidosta saadaan huomattavasti parempia tuloksia.

Akuuteissa kiputiloissa (alle 2 viikkoa) tarvitaan YL. Vain muutama hoitokerta – noin 2-3 kertaa. Kroonisissa kiputiloissa (yli 2 viikkoa) saatetaan tarvita huomattavasti enemmän hoitokertoja- ehkäpä jopa 20 kertaa.

Akuuteissa kiputiloissa käsittelyn väli ei tarvitse olla tuntia pidempi. Kroonisissa kiputiloissa hoitokertoja saa olla alkuun 2-3 kertaa viikossa. Pidennä käsittely-aikaa tilan parantuessa.

Toisen antama on huomattavasti tehokkaampaa kuin itsehoito

Erilaisia akupainallustekniikoita ja ns. ”heelauksia” tehdään Hyol Do Bup harjoituksissa ja seminaareissa.